Markant metrostation Hoek van Holland Haven

Markant metrostation Hoek van Holland Haven

Voor verlichting in de openbare ruimte draait Elektro Groeneweg zijn hand niet om. Mooi voorbeeld is de verlichting in de stalen pergola die het metrostation Hoek van Holland Haven siert. Hier komen alle passagiers langs voor de enorme schepen die naar Engeland varen.

De voeding en aanlichting van de markante reuzenklok bij het station waren onderdeel van het project, in opdracht van FixPlan. Dit is een Rotterdams bouwbedrijf dat een praktisch antwoord biedt op de toenemende vraag naar duurzame en efficiënte bouwoplossingen. Elektro Groeneweg sluit hier prima op aan met de aangebrachte led-verlichting en spots die op afstand aanstuurbaar zijn door middel van een zogeheten ‘city touch’. Eindklant is de gemeente Rotterdam, die duurzaamheid en esthetiek graag gecombineerd ziet. Het metrostation maakt deel uit van de Hoekse lijn, die van hartje stad naar het strand rijdt.

Kabels keurig weggewerkt

De kabels voor alle verlichting zijn keurig weggewerkt in de staalconstructie. Ook voerde Elektro Groeneweg de verlichting van de fietsenstalling uit, die door de prachtige gedecoreerde rode plafondplaten schijnt. Onder de stalen pergola zit een Tourist Information office. Daar verzorgde Elektro Groeneweg de led-panelen en de data-aansluitingen. Voor het presentatiescherm in de shop en de werktuigbouwkundige installatie legde Elektro Groeneweg de elektrotechnische voorzieningen aan. Onder de pergola is ook ruimte voorzien voor bijvoorbeeld horeca, maar vanwege de coronaperiode is die ruimte nog niet in gebruik.

Verbouwing van de spoorlijn

De voorbereiding van het project startte voor Elektro Groeneweg in het vierde kwartaal van 2020. Daaraan ging een traject vooraf sinds 2017. Het jaar waarin werd begonnen met de verbouwing van de spoorlijn voor de uitbreiding van de Rotterdamse metro in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag als OV-autoriteit.

Duurzaam advies

Bij een dergelijk openbaar traject zijn veel partijen betrokken. Daarbij kan Elektro Groeneweg zijn advies inbrengen aangaande duurzame verlichting, zowel in de zin van milieutechnisch verantwoord als ‘hufterproof’. Samen met de inbreng van de bouwkundig aannemer, de architect en natuurlijk de eindklant kom je tot een uiteindelijk ontwerp dat uitgevoerd moet worden. De definitieve voltooiing, inclusief de verlenging tot op het strand van Hoek van Holland, is voorzien in 2022.

 

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
(010) 28 67 111
eg@elektrogroeneweg.nl