The Tapas Factory breidt uit voor nog meer borrelhapjes

The Tapas Factory breidt uit voor nog meer borrelhapjes

Een delicatesse in opmars, noemt The Tapas Factory de empanada. Het in Zuid-Amerika en Mexico populaire hartige hapje, krijgt steeds meer liefhebbers, waardoor de producent aan uitbreiding van zijn capaciteit toe was. Elektro Groeneweg sloot graag aan.

In drie jaar tijd wil The Tapas Factory in Rotterdam – die naast empanadas ook kleine kroketjes en andere hartige borrelhapjes produceert – zijn capaciteit verviervoudigen. Om om te kunnen gaan met de schaarste van personeel, wordt ingezet op een hoge mate van automatisering.

Nieuwe productiehal

De apparatuur die voor een grotere productie nodig is, is onlangs geplaatst in een nieuwe productiehal naast de bestaande fabriek. Projectleider George de Kok tekende namens Elektro Groeneweg het ontwerp voor de nieuwe elektrotechnische installatie in de hal. Ook de databekabeling zat in de opdracht die hij kreeg.

‘Fabriekspanden hebben we tot nu toe een paar keer gedaan’, vertelt De Kok. ‘Omdat er in een fabriek veel apparatuur is waaronder productiebanden en koelingen, is dat een uitdagende klus. Voor de snackfabriek installeerden we nieuwe groepenkasten, sloten we de verlichting en alle apparatuur aan.’

Voor de overige fabriekshallen heeft Elektro Groeneweg ook de opdracht ontvangen voor een nieuwe opstelling van de diverse apparatuur.

Voedingen

In de nieuwe productielocatie van The Tapas Factory rollen half juli 2023 de eerste empanadas van de band, zo is de verwachting. Dat is iets later dan gepland, doordat gewacht moest worden op drie nieuwe voedingen van de netbeheerder. ‘Heel Nederland zit te springen om stroom, waardoor het soms lang kan duren voordat die voedingen er zijn.’

Elektro Groeneweg zet alles op alles, zodat de bijzondere borrelhapjes zo snel mogelijk naar hun afnemers kunnen.

#
#
#
#
#
#
#

Foto 1: De werktekeningen. – Foto 2: Mesut Ekici werkt de kabels volgens voorschrift netjes weg. – Foto 3: Klaar om apparatuur op aan te sluiten. – Foto 4: De nieuwe groepenkast. – Foto 5: De koelinstallatie. – Foto 6: Alles staat klaar voor hert afmonteren. – Foto 7: Kruising van kabelgoten.

(010) 28 67 111
eg@elektrogroeneweg.nl