Ontruimingsplan voorkomt rampen

Ontruimingsplan voorkomt rampen

Ontruimingsplan voorkomt rampen

Bij een noodsituatie is een adequate reactie van levensbelang. Een ontruimingsplan en bijbehorende ontruimingsinstallatie helpen om mensenlevens te sparen en de kosten van materiële gevolgschade te beperken. Als specialist in brandbeveiliging adviseren en zorgen wij voor de juiste technische installatie. De Nederlandse norm NEN 2575 is daarbij bepalend.

Adequaat reageren begint met tijdig en correct informeren en instrueren van alle betrokken personen. Het kunnen observeren van de locatie waar de noodsituatie zich voordoet is van groot belang om inzicht te krijgen. Onze adviezen en oplossingen gaan daarom altijd uit van drie componenten:

  1. Observeren: het juiste inzicht
  2. Instrueren: met de juiste informatie
  3. Communiceren: aan de juiste personen

 

Specifiek voor iedere locatie

Of het nu gaat om een winkelcentrum, bedrijfsgebouw, stadion, parkeergarage of sportaccommodatie, ontruimingsinstallaties dragen bij aan het verhogen van het veiligheidsniveau. Deze installaties zijn er op allerlei niveaus en uitvoeringen, waarbij 2 componenten van belang zijn:

  • Alarminstallatie met sirenes of alarmbellen (de basis)
  • Ontruimingsinstallatie met gesproken woord. Het snelst en meest veilig: Aanwezigen kunnen gericht worden geïnformeerd en geïnstrueerd om snel en geordend het gebouw te verlaten. Zo kan een panieksituatie worden voorkomen.

Het ontruimingsplan bevat steeds vaker de ontruimingsinstallatie met gesproken woord. Niet in de laatste plaats omdat deze in veel situaties verplicht is volgens Nederlandse normering.

Het ontruimingsplan

Wij helpen u bij de opzet en uitvoering van een ontruimingsplan. Als specialist en onafhankelijk adviseur in brandbeveiliging kennen wij de normen (NEN 2575) en geven wij u aan wat u echt nodig heeft. Vervolgens verzorgen wij voor u het totale traject, van installatie tot en met beheer en onderhoud. Inclusief de vereiste inspecties.

Neem contact op