Elektromonteur Vincent Sonsma

Elektromonteur Vincent Sonsma

‘FIJNE COLLEGA’S EN EEN PRIMA SFEER’

Vincent Sonsma is via een leren en werken-overeenkomst bij Elektro Groeneweg terechtgekomen. Hij werkte vier dagen bij Elektro Groeneweg en studeerde één dag bij Techniekcollege Rotterdam, Woning en Utiliteit. Inmiddels is hij doorgegroeid naar elektromonteur.

‘De sfeer is hier prima. Ik vind leuke collega’s belangrijk, want dan ga ik graag naar mijn werk’, aldus Vincent. Hij kwam vrij toevallig in contact met Elektro Groeneweg. ‘Ik zocht een stageplek en mijn vader kwam op een beurs een vriend tegen, van wie de buurman bij Elektro Groeneweg werkt. Ik heb dus via-via mijn stage geregeld. Elektro Groeneweg was het eerste bedrijf dat ik aanschreef en het was meteen in orde.’

Vincent werkte onder meer mee aan een herontwikkelingsproject aan de Koninginnegracht in Den Haag. Het gaat om de totaaloplossingen in elektrotechniek en brand- en inbraakbeveiliging voor een hip aparthotel. Gasten verwachten daar het beste van het beste.

Fijne stageplaats

‘Ik werkte mee aan de elektrische bedrading in het monumentale pand. Buizen plaatsen en de bedrading daarin aanleggen. Als ik een vraag heb, kan ik naar mijn vaste begeleider gaan. Het is fijn om een aanspreekpunt te hebben, maar eigenlijk kan ik bij iedereen aankloppen en hulp krijgen als dat nodig is. Ik raad Elektro Groeneweg zeker aan als stageplaats. Het leuke is ook dat je van daaruit kunt doorgroeien naar andere functies bij het bedrijf.’

(010) 28 67 111
eg@elektrogroeneweg.nl